Pečený vanilkový cheesecake♥

října 05, 2018


Ahoj holky :)

Strašně ráda peču, avšak bohužel v "novém" bytě to moc dobře nejde. Máme tady plynový sporák i troubu a upřímně - ta trouba je můj nepřítel! Myslím to vážně. Prvních 6 měsíců jsem vše spálila nebo to bylo syrové, další 2 měsíce už se držím a dokonce v něm dokážu udělat slaný štrůdl i cheesecake! a maso taky :D 


Cheesecake jsem dělala teprve po třetí, dlouho jsem ho chtěla zkusit, ale myslela jsem si, že je složitý. Opak je však pravdou - jak to mnohdy bývá - dezert je jeden z nejlehčích, co jsem kdy dělala. Sice mám nejraději klasickou bublaninu, ale s touhle troubou - no ahoj -_-

Suroviny, které budeme potřebovat:

2 balíčky Bebe máslových sušenek
85g másla (máslo! žádný margarín ani heru na pečení)
1 kelímek mascarpone nebo ricotty
2 kelímky tvarohu (já kupuju ten měkký - zelený)
2 větší vejce
180g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
citrónová šťáva nebo kůra


Jako první si předehřejeme troubu a vymažeme formu. Já mám tuto z pepca - stála mě 59 korun a už jsem v ní párkrát pekla a nemám s tím problém. Formu vždy vymažu máslem a vysypu strouhankou - bohužel v ten den jsem ji neměla takže jsem nastrouhala asi jen čtvrtku housky, která ani nebyla pořádně tvrdá :D


V mém milém, milovaném pomocníkovi si rozdrtím sušenky. Tento přístroj mám z LIDL za 149 korun v akci. Pokud by jste ho někdo chtěli na e-shopu pořád ještě jsou. Ale myslím,že dražší.


Sušenky vysypeme do mísy a přidáme máslo, které by mělo být nějakou dobu venku, aby se rozpustilo. Já se na to vyprdla a jen ho rukou rozdrobila.


Sušenkové těsto nasypeme do formy a dáme péct na 180°C na cca 10 minut. Jakmile bude těsto upečené (poznáte tak, že bude držet tvar - nebude se drobit) 


Všechny ostatní suroviny smícháme a pořádně promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Dáme do trouby na 30 minut a ZÁSADNĚ NEOTVÍRÁME DVEŘE TROUBY PO DOBU PEČENÍ


Už hotový cheesecake :) vypadá to, že je okraj spálený ale ne není :) je jen hnědší, protože jsem nevysypala formu.

You Might Also Like

18 coment�rios

  1. Vypadá pěkně a hlavně cheesecake miluji! Jinak to s tou troubou znám. Když jsem se přestěhovala s přítelem do nového bytu, tak to bylo strašný. Než jsem se na sporáku a v troubě naučila něco udělat, tak to taky trvalo. Teď už to odhadnu, ale ze začátku to bylo peklo :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Juu, mám moc ráda cheesecake! Takže domácí příprava se mi bude hodit, rozhodně zkusím!

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá skvěle, určitě vyzkouším! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji určitě zkus :) příteli bude určitě chutnat

      Vymazat
  4. Mňam, teď jsem na něj dostala chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super recept, já nejraději dělám nepečený oreo cheesecake. Jinak s tou plynovou troubou souhlasím! Musím to věčně hlídat, protože se bojím, že to spálím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten jsem nezkoušela, ale my oreo moc nemusíme. :)

      Vymazat
  6. Cheesecake jsem neměla fakt dlouho, ale nedávno ho dělala moje mamka a přijde mi, že dělá podobný tvému :D:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za skvelý tip na recept :) Cheesecake mám rada, no ešte nikdy som ho neskúšala robiť doma

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  8. Fajn receptík. Já jsem ještě pečený nezkoušela, zatím pouze vždy nepečený, no měla bych zkusit i tuhle variantu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten jsem hledala ale hodilo mi to asi pět receptů pečených :D

      Vymazat
  9. Ten se Ti teda krásně povedl! Mě vrch vždycky popraská :( To je kvůli tomu, že to otvírám během pečení? Tenhle klasický cheesecake naprosto zbožňuju :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se mi nikdy nestalo, myslím,že ano! :) nesmí se to otvírat

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)

Labels